O podjetju

 

Smo družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami. Družinska tradicija kovaštva sega že v leto 1918, ko je ded že imel lastno kovačnico in je v njej izdeloval kmečke z jeklom okovane vozove za volovsko in konjsko vprego, kmečko in poljedelsko orodje in ročno kovane verige za spravilo lesa s konji. Oče je tradicijo nadaljeval in jo razširil v ključavničarsko delavnico v kateri je izdeloval varjena in kovana vrtna vrata in ograje, od katerih so nekateri pravi umetniški kovaški izdelki.

Leta 1983 se je oče upokojil, kovaška tradicija se nadaljuje. Postopoma smo dejavnost preusmerili v izdelavo verig za kmetijstvo, gozdarstvo, gradbeništvo, industrijo itd. S tem proizvodnim programom smo pokrivali takratni jugoslovanski trg in oskrbovali tudi jugoslovansko armado. Dolga leta smo bili kooperant Verige Lesce.

Leta 1989 se kovaško ključavničarska obrtna delavnica preimenuje v podjetje. Zgradi se nova kovačnica in obseg proizvodnje se močno poveča s tem pa se razširi tudi proizvodni program. S povečanjem proizvodnih kapacitet smo postali prisotni na novih trgih.

Izdelke distribuiramo po novo nastalih državah na področju nekdnje Jugoslavije, Evrope, Amerike in nekdanje  Sovjetske zveze.

Trenutno mesečno proizvedemo od 60 do 70 ton različnih izdelkov. Kvaliteto gradimo  na tradiciji, izkušnjah in znanju s katerimi zadovoljujemo tehnološko visoke zahteve naših kupcev.

Prepričani smo da so naši izdelki kvalitetni, konkurenčni, zato upamo, da vas je informacija o našem podjetju pritegnila. Naše izkušnje in tradicija bosta pravi odgovor na vaše želje in zahteve z našega proizvodnega programa.

 

                                                             

                          

VERIGE ŠKORPIO proizvodnja verig, trgovina in storitve d.o.o.

Copyright © 2009 Verige Škorpio d.o.o.                                                                                    Produkcija: PC

Direktor junior

Korl Teršek

Direktor

Zdravko Teršek

Prodajna referentka

Irena Kolmanko